Portal 072info

Ovo su znakovi koji će vam otkriti da li je sa vama samo radi seksa

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Upoznali ste se tokom subotnjeg izlaska, preko zajedničkog prijatelja ili na nekoj zabavi? Ako jeste, onda ste se zasigurno i zapitali kada ćete se opet sresti i dogovoriti nešto više od neobaveznog razgovora uz mnogobrojnu publiku.

Poziv, poruka i “na konju ste”. Mnogi bi to shvatili i doslovno, posebice ako se radi o muškarcu koji vas je očarao svojim osmijehom, toplim pogledom, manirama gospodina koji se gotovo više i ne rađaju, a onda ste shvatili onu surovu istinu: od vas je htio samo seks!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ne čudi, ako ste se našle u takvoj situaciji da ga poželite etiketirati raznim epitetima i “dodijeliti mu” poneke životinjske osobine nakon što ostanete suočene s činjenicama. Kako se to ne bi (opet) dogodilo, ovo su znaci koji će vam biti alarm za uzbunu, odnosno pokazatelj da je vrijeme da odete u drugom smjeru. Naravno, ako seks za jednu ( ili više ) noć nije ono što i same priželjkujete.

Nikada niste bili na date-u
Vaš prvi zajednički izlazak pretvorio se u noćenje, odnosno večeru s doručkom. Nije loše u globalu. Ali ako želite više od toga, a drugi susret opet se temelji na zajedničkom druženju kod vas ili kod njega, stvari su jasne, piše Večernji. S vama će se zabavljati na plahtama, ali vezu ili nešto što bi bar trebalo sličiti nekom odnosu koji se ne temelji samo na seksu, teško ćete ostvariti. Kod takvih muškaraca brzo dođe do zasićenja pa će vjerovatno ubrzo potrčati za nekom drugom, trećom…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako se ne želite upletati u mrežu takvog “odnosa”, dajte dovoljno vremena da ga upoznate prije nego skinete sve sa sebe. Ili barem toliko da jutro poslije ne trebate žaliti i kriviti se.

Ne upoznaje vas s prijateljima
Zaljubljene osobe žele se pohvaliti svima oko sebe kako sretne i kako su našle osobu koja im izaziva leptiriće u trbuhu i osmijeh na usnama kada vaš mobitel zazvoni/zavibrira/zasvijetli kada stigne njegova poruka. Ili pusa razlivena preko cijelog ekrana. I topite se. Taj osjećaj želite podijeliti s nekim. I niste jedini. Ali ako ste jedini u tom vašem odnosu, znate o čemu je riječ. I dok biste vi cijelom svijetu rastrubili kako imate najdivnijeg dečka na svijetu, on vas ne upoznaje ni s kim. Ako ne znate nijednog njegova prijatelja, kolegu – ne želi vezu, želi seks! Bolno, ali istinito.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pravilo “tri sedmice”
Pravilo ovo, pravilo ono… Ako ste poput mene i ne volite slijediti “pravila”, ovo biste ipak trebali bar pročitati. Biti kreativan u vezi i pustiti da sve ide nekim svojim tokom pravi je izbor. Ponekad zna biti posve kontraproduktivno slijediti neka ustaljena i općenita pravila stručnjaka za veze ako ih ne možete prilagoditi svom partneru.

Ipak, ovo bi se moglo primijeniti preventivno. Spriječite anamnezu veze odmah na početku ako uočite da vam muškarac skida zvijezde s neba i obećava “zlatne kočije”. To je način da vas pridobije za ono što je naumio, čitaj: želim samo seks! Ovakve “prodajne priče” najčešće se događaju unutar prve tri sedmice “veze” dok traje njegov lov na novi plijen. Nakon toga će vjerojatno odustati i u svoju mrežu loviti neku drugu “žrtvu”. Ili će dobiti vas.

Ne prespavate kod njega, vozi vas doma
Uf, bolno je i pročitati, a posebice osjetiti nešto takvo. Završili ste na njegovim plahtama, a onda trenutke sreće i zadovoljstva razbije izjava: “Spremi se, vozim te kući!”  Prije nego podivljate zbog ovakve izjave, imajte na umu da vjerovatno postoje i neki razlozi zbog kojih to i nije onako kako ste vi to sebi predočile. Možda ima racionalne i argumentirane razloge zbog kojih jutro ne biste mogli dočekati zagrljeni. Koji put.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naravno, muškarac kojemu je stalo do vas prije će vam dati objašnjenje poput: Oprosti, imam ujutro važan sastanak; zbog tebe bih ostao u krevetu umjesto da idem na posao; itd… Ali ako je riječ o učestalom obrascu ponašanja da vas bez ikakvog obrazloženja, baš poput taksi vozača, vrati na vašu adresu stanovanja nakon seksa, žao nam je. Stvari su jasne.

Između seksa – ništa
Nakon provedene zajedničke noći očekujete barem neku poruku, poziv ili nešto od muškarca s kojim ste se noć prije “oznojili”. Ali telefon šuti kao riba i javljaju se svi osim njega. Ako je muškarcu stalo do vas, htjet će znati jeste i se naspavali, u međuvremenu bar malo odmorili i jeste li i jutro poslije na njega ikako pomislili. Nemate ništa od toga?  Idući poziv koji od njega dobijete, bit će najvjerovatnije uvertira i nagovaranje na novi susret kojim će opet pod okriljem noći upravljati – strasti!


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME