Portal 072info

Ovo vam se događa svake zime, naučite kako to spriječiti

Polako iz ormara vadimo kapute i duge šalove, a u lokalnim drogerijama se opskrbljujemo preparatima koji će pomoći suhoj koži. Ispucane usne gotovo su neizostavan rezultat hladnoće, no ako se držite nekoliko jednostavnih savjeta, ove zime ćete i to izbjeći.

Pijte više vode: Ispucane usne su također direktan rezultat dehidracije. Iako se možda čini nepotrebnim biti puno vode zime, osam čaša mlake vode pomoći će vam da izbjegnete ispucane, suhe usne.

Koristite labela: Očiti korak do mekih usana je sveprisutno labelo. Uvijek ga imajte sa sobom i pokušavajte izbjeći lizanje usana jer to iritira ispucanu kožu na usnama.

Nosite šal: Omotajte šal oko lica kada izlazite iz kuće ujutro i kada se vraćate kući kasno navečer. Bitno je omotati usne kada ste na hladoći.

Nanosite zaštitu: Usne možete namazati tankim slojem kreme za sunčanje kako bi se zaštitili od ‘zubatog’ sunca od kojeg vam se isušuju usne. Prije spavanje, također, možete usne namazati hidratantnom kremom.

Nosite ruž: Zima je idealno vrijeme za pretjerivanje u nanošenju ruža. Što je nijansa ruža tamnija i što je sloj deblji, to je bolje za vaše usne.

Podijelite članak