Portal 072info

Ovog vikenda Kengur KUP

Košarkaški klub „Kengur“ iz Zenice od 28. do 30. avgusta biće domaćin je 17. Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade “KENGUR KUP 2015”. Na jednoj od najmasovnijih sportskih manifestacija u regionu , ove godine nastupit će 42 ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Slovenije.Očekuje se učešće preko 500 dječaka i djevojčica, što Kengur Kup čini posebnom manifestacijom koja okuplja najviše mladih košarkaša.

Generalni pokrovitelj kupa je Grad Zenica .Kako je između ostalog istakao na današnjoj press konferenciji Zijad Softić, pomočnik gradonačelnika za društvene djelatnosti ,ovo je jedan od strateških projekata i dokaz da se uz planska ulaganja i stručni rad mogu postići vrhunski rezultati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik i osnivač košarkaškog kluba Kengur , Enver Jahić,izjavio je da ovaj turnir ima veliki značaj za razvoj mladih košarkašica i košarkaša, i da su ranijih godina na ovom takmičenju učestvovali i sadašnji članovi kadetske i juniorske košarkaške reprezentacije BIH. I ove godine „Kengur Kup“ će se igrati na više lokacija u gradu , a finalni program će se održati u Gradskoj areni, u nedjelju 30.avgusta od 9 sati.

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME