Ovogodišnja ski-sezona oborila sve rekorde

Olimpijski centar Јahorina je ove godine, uprkos problemima i posljedicama izazvanim epidemijom virusa korona, realizovao do sada najuspješniju ski-sezonu na ovoj olimpijskoj planini, izjavio je danas Srni generalni direktor OC Јahorina Dejan Ljevnaić.

Ljevanić je rekao da najveću zahvalnost duguje svim zaposlenim koji su uložili maksimalne napore kako bi sve funkcionisalo besprijekorno i u skladu sa epidemiološkim mjerama.

– Za 113. dana skijanja, na našim stazama je skijalo više od 260.000 skijaša – napravljeno je 2.350.000 prolaza, a naš poslovni rezultat u odnosu na prethodnu zimu, koja je bila najuspješnija po svim parametrima, poboljšan je za 26 odsto – rekao je Ljevnaić.

On je podsjetio da je tokom ove sezone na Јahorini za besplatno skijanje djece sa teritorije grada Istočno Sarajevo izdato 19.500 ski-karata, što je povećanje za 16 odsto, a posebno je važno to što su mnogobrojni mališani stasali u skijaše.

Ljevnaić je istakao da na Јahorini trenutno ima više od dva metra snijega i da postoje izuzetno dobri prirodni uslovi za organizaciju skijanje, te je dodao da bi danas bio 136. dan skijanja da zbog pogoršane epidemiološke situacije nije došlo do zatvaranja ski-centra.

O planovima je rekao da rade na pripremama i realizaciji novih projekata i investicija, da pripremaju novu ljetnu sezonu, te nabrojao da su u planu izgradnja avantura-parka i obogaćenje ljetnih adrenalinskih sadržaja izgradnjom atrakcija “Nauticjet” i “Baterflaj”.

– Na Јahorini imamo i dva predivna ponija koji će obogatiti našu ljetnu ponudu. U planu nam je i izgradnja zip-lajn atrakcije koja će ići preko cijelog jezera, kao i nabavka vozića koji će posjetioce voziti do vrha planine – najavio je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, za ljetnu sezonu biće spremne i poznate jahorinske atrakcije poput planinskog boba, tauera, lupstera, skajdajva, tjubinga, teretana na otvorenom, panoramske vožnje šestosjedom i označenih planinskih, šetačkih i biciklističkih staza.

– Uveliko pripremamo i novo izdanje “Јahorina ultra trejla” koji je zakazan za 24. i 25. jul, i ovog ljeta sve trkače očekuje poboljšan i izmjenjen koncept trke – rekao je Ljevnaić.

On je najavio da OC Јahorina planira izgradnju dva šestosjeda, jedan u Rajskoj dolini i prebacivanje instalacije šestojed Poljice u naselje Trnovo, kao i izgradnju dva ski-lifta za stazu “Spust” gdje je 1984. godine održano olimpijsko takmičenje.

– Ljubitelji noćnog skijanja će se sigurno obradovati projektu osvjetljena staze “Novak Đoković” u dužini od 1.000 metara, što će dodatno proširiti našu ponudu u večernjem terminu. Nakon završetka ovog projekta Јahorina će ukupno imati pet kilometara staza za noćno skijanje – naveo je direktor OC.

Među planove Olimpijskog centra Ljevnaić je nabrojao izgradnju novog sistema za vještačko osnježavanja na sedam kilometara ski-staza, tako da će Јahorina završetkom tog projekta imati ukpuno 18 kilometara ski-staza prekrivenih sistemom osnježavanja.

– U planu nam je da proširimo terasu Olimpijskog bara na vrhu planine, ali i da modernizujemo polaznu i izlaznu stanicu čuvenog dvosjeda “Ogorjelica”, kao i da izgradimo nova parking-mjesta koja će doprinijeti boljem funkcionisanju na planini – zaključio je Ljevnaić

Prethodni članakKoliko su efikasne kineske vakcine protiv koronavirusa?
Sljedeći članakPregovori doživjeli neuspjeh: Ništa od povećanja penzija