Portal 072info

Ovogodišnji iPhonei bi trebali imati znatno bolje prednje kamere

Novi Appleovi iPhonei, koji će se pojaviti ove godine, imat će poboljšane sefie kamere. Poznati i respektabilni analitičar Ming-Chi Kuo je rekao da će novi modeli iPhonea imati znatno bolje prednje kamere koje će snimati kvalitetnije fotografije u uvjetima slabe svjetlosti. Dodao je da će kompanija iz Cupertina prednju kameru od 7 megapiksela zamijeniti kamerom od 12 megapiksela, što će biti jednako broju megapiksela stražnje kamere.

U njegovom izvještaju se navodi da će Apple poraditi na tome da se prednja kamera bolje uklopi s vanjskim dijelom uređaja, a to Samsung već radi sakrivajući kamere u ivice. To ne znači da su one potpuno nevidljive, ali su teže uočljive.

Osim prednje, očekuje se i poboljšanje stražnje kamere. Sljedeća verzija iPhonea XR će imati dvije kamere, što znači dodatak telephoto kamere. To će biti prvi put da Apple ugrađuje dvije stražnje kamere u osnovni model iPhonea. Upravo o tome piše i The Wall Street Journal. Kuo predviđa i više piksela, što bi također moglo rezultirati boljim performansama kamere u uvjetima loše svjetlosti.

Najveće promjene kamera će doživjeti nasljednici modela XS i XS Max. Ovi modeli će dobiti treću kameru super širokog ugla kako bi se istakli.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 3
    Shares