OVOJ ŽENI JE POSVEĆENA ČUVENA ČOLINA PJESMA Decenijama je svi slušamo, a sada otkrivena istina: “Rekao mi je da nisam normalan”!

OVOJ ŽENI JE POSVEĆENA ČUVENA ČOLINA PJESMA Decenijama je svi slušamo, a sada otkrivena istina: “Rekao mi je da nisam normalan”!

Zdravko Čolić jedan je od rijetkih pjevača koji ima na stotine hitova, a jedan od njih je i “Hajde, hajde, Jasmina”, te je sada njegov kolega, Momčilo Bajagić Bajaga otkrio kome su posvećeni stihovi legendarne pjesme.

– Dok sam svirao u Čorbi, pisao sam tekstove za razne izvođače za koje je Bata radio muziku i jedan od njih je bio i Zdravko. Za Jasminu, to je već Čola radio s Bregom. Ja dobijem kasetu gdje neki… Ne mislim da je maznuta pjesma, ali neko ko im je poslao pjesmu pjeva na turskom. Pjeva jednu reč -dadadi, dadadi… Ja nisam znao kakva bi to bila reč – započeo je on u podkastu “Agelast”, a potom otkrio da su i on i Zdravko Čolić poznavali ženu po imenu Jasmina.

Bajaga, Momčilo Bajagić Bajaga
FOTO: NIKOLA RISTIĆ RTS

– U “Komuni”, koja je izdala taj album, je sekretarica bila jedna Jasmina koja je bila jako ovako ok i prema meni i prema Čoli i svi su je gotivili. Bila je vrijedna. Ona kaže: “Ja nemam nijednu pjesmu o meni” i ja sad kao treba… Rekoh: “Dobro, hajde, ‘ajde Jasmina. Znam ti ukus karmina. Rade crvi u krvi i ritam te mrvi, a ti mi se tu praviš fina”. Odnesem to Bregi i Brega kaže: “Ti nisi normalan“ – ispričao je Bajaga.

Čuvena pjesma objavljena je 1997. godine na Zdravkovom devetom studijskom albumu „Kad bi moja bila“ i odmah je, kao i sve ostale, postala hit koji se sluša i danas.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE