Portal 072info

Ovu vještinu bi svaki muškarac morao znati u krevetu

Otprilike samo jedna četvrtina žena redovito postiže orgazam tijekom spolnog odnosa. Ženama je potrebno puno više od penetracije penisa u trajanju od pet minuta

Ženski orgazam je globalni misterij. Muškarac nikad nije 100 posto siguran da će mu partnerica postići orgazam niti postoji tehnika koja garantira da će postići orgazam. No, jedno je sigurno – kad njegova partnerica ne postigne orgazam to je velik udarac za njegov ego.

S obzirom na to da među muškarcima postoji opći nesporazum oko ženskog orgazma, kad partnerici pomognu da ga postigne to je za njih veliko postignuće.

Muškarcima, onima koji nisu sebični, stalo je do toga da njihova partnerica postigne orgazam, što je pohvalno, ali većina muškaraca ne shvaća da žene mogu uživati u seksu i ako ne postignu vrhunac.

Nadalje, istraživanja su pokazala da samo jedna četvrtina žena redovito postiže orgazam tijekom spolnog odnosa i da žene za orgazam trebaju puno više od penetracije penisa u trajanju od pet minuta.

A što žene trebaju?

Kako bi olakšale muškarcima, brojne su žene putem ankete na stranici askmen.com dale odgovor na pitanje što im treba kako bi postigle orgazam.

Najpopularniji odgovor koji su dale, njih 59,88 posto, ujedno je i ono najteže za postići – delikatna stimulacija klitorisa istodobno s penetracijom.

Nadalje, 18,05 posto žena koje su sudjelovale u anketi izjavile su da nikad nisu imale orgazam. Njih 7,7 posto izjavile su da im za orgazam treba vibrator, a njih 7,04 da im je potrebno razmišljati o nečem seksi.

Eto, vještina koju bi svaki muškarac trebao znati u krevetu je pravilna stimulacija klitorisa. A što je pravilno, mnogi će se zasigurno pitati. Svaka žena ima drugačije preferencije, a jedini način da otkrijete što joj paše je da zajedno dođete do tog saznanja. Prije nego usavršite stimuliranje klitorisa tijekom penetracije, bolje se posvetiti njenom klitorisu prilikom oralnog seksa ili stimulacije samo rukom.

Stručnjaci savjetuju i da su najbolje poze za stimulaciju klitorisa kad je žena na muškarcu i kad je muškarac iza žene. A što još reći nego – praksa, praksa!

 

Podijelite članak