Özil podržao igrača Manchester Uniteda i iznenadio mališane u školi u Barnetu

Screenshot 1 1954

Nogometaš Arsenala Mesut Özil donirao je besplatnu užinu djeci u školi u Barnetu. Kako piše Evening Standard, djeca u školi u Barnetu doživjela su iznenađenje nakon što su dobila besplatan obrok za ručak, a sve zahvaljujući njemačkom veznjaku.

Odabrana djeca širom Engleske obično imaju pravo na besplatan školski obrok, ali to nije slučaj tokom polugodišta. Napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford lobirao je kod Vlade da se ta odluka promijeni, ali do sada njegov apel nije usvojen.

Özil se odlučio pridružiti kampanji i pružiti podršku Rashfordu, snabdijevajući djecu u školi Whitings Hill u Barnetu besplatnim obrocima. Oko 70 djece u školi dobivat će besplatnu užinu do kraja sedmice.

Iskusni 32-godišnjak udružio se s lokalnim dobrotvornim organizacijama kako bi osigurao hranu za mališane, a najavljeno je da će i u drugim školama u Barnetu, Enfieldu i Hertfordshiru biti pokrenute slične akcije.

Podsjetimo, Özil nije prijavljen na listu igrača Arsenala za utakmice Premiershipa i Evropske lige te je njegova budućnost među Topnicima veoma upitna. Ugovor mu ističe na ljeto naredne godine.

Prethodni članakTestiranje keramičke zaštite na modelima iPhone 12: Najizdržljiviji ekran ikad
Sljedeći članakTrebalo je čak šest godina: BiH za manje od mjesec dobija nove kilometre autoputa