Oživio u kolima hitne kada je vozač uletio u rupu

Oživio u kolima hitne kada je vozač uletio u rupu

Pričajte vi što hoćete, ali izgleda da rupe na putu mogu i da spase život.

Potvrdila je to bizarna priča koju smo upravo pronašli u indijskim medijima, a prema kojoj je 80-godišnji muškarac iz Haryane oživio u kolima hitne pomoći kada je vozač pogodio rupu na putu.

Daršana Singa Braru ljekari su neki dan proglasili mrtvim, međutim čovjek je iznenada “vaskrsnuo” u trenucima kada je praktično već sve bilo spremno za njegovu sahranu u mjestu nadomak Karnale.

Portal “NDTV” piše da je ožalošćena porodica već pripremila sahranu i prikupila drva, pa pukom srećom otkazala posljednji ispraćaj kada je čula nevjerovatnu vijest.

Da je Brar živ, prvi je u vozilu hitne pomoći primijetio njegov unuk, koji je uočio da “pokojnik” pomjera ruku.

Budući da je pritom osjetio i otkucaje srca, unuk je zatražio od vozača da ode do najbliže bolnice gdje je utvrđeno da je 80-godišnjak živ.

Unuk je kasnije medijima prepričao da se njegov djed, inače srčani bolesnik, nekoliko dana nije osjećao dobro i da je u bolnicu prebačen u kritičnom stanju.

Kazao je u nastavku da je Brar potom četiri dana proveo na respiratoru te da je u četvrtak proglašen mrtvim.

“Moj brat nas je u četvrtak oko 9 ujutro informisao o djedovoj smrti. Obavijestili smo rodbinu, prijatelje i mještane te postavili šator u kojem je ožalošćene čekao ručak. Takođe, već smo nabavili i drva namijenjena za kremaciju, ali potom je uslijedio obrt”, prepričao je Balvan Sing, jedan od Brarovih unuka, te nastavio:

“U trenutku kada je vozilo nadomak sela Dand snažno udarilo u rupu, moj brat je primijetio da je djed pomjerio ruku. Zaprepašten tim prizorom provjerio je otkucaje srca i o tome obavijestio vozača”, dodao je.

“Sada se svi nadamo da će se djed oporaviti. U pitanju je bila božja milost”, nadovezao se unuk.

“Da, kada je pacijent stigao, utvrđeno je da diše, da ima pritisak i puls. Ne znamo šta se to dogodilo u drugoj bolnici, je li u pitanju bila tehnička greška ili nešto drugo. Porodica nam je kazala da je pacijent četiri dana proveo na respiratoru u Patiali, ali sada diše samostalno. Doduše, još uvijek je kritičnom stanju i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege. Naime, došlo je do infekcije u grudima”, potvrdio je medijima doktor Netrapal, prenosi “Net.hr“.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica