Screenshot 4 58


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Sunčano vrijeme i temperature zraka koje sežu do 18 stepeni i podsjećaju na proljeće danas u oživjele staru gradsku jezgru u Mostara i probudili optimizam ugostiteljskih i turistički radnika u dolazak uspješne turističke sezone.

Da je optimizam opravdan uvjerila se naša ekipa prilikom današnje posjete središtu turističkog bisera grada na Neretvi gdje se stidljivo otvaraju objekti koji su mjesecima bili zatvoreni, kao i činjenica da smo zatekli značajan broj turista koji dolaze iz raznih krajeva.

Lijepo vrijeme bio je dovoljan razlog da Arijana Jokanović iz Bileće danas posjeti Mostar i fotografira se na Starom mostu koji je kako nam kaže zadnji put posjetila prije tri godine.

“Oduševljena sam što je ovako lijepo vrijeme i apsolutno uživam”, kaže Arijana navodeći kako je za nju Mostar oduvijek jedna od zanimljivih turističkih destinacija.

Oduševljena je i njezina prijateljica Mika koja je danas prvi put u životu posjetila Stari most.

“Mnogo toga znam o Starom mostu i Mostaru. Prolazila sam ranije ali sam prvi put došla baš turistički da uživam i moram reći da je zaista divno ovdje”, kaže nam Mika.

Mostar je mjesto koje su za odmor izabrali Lejla iz Sarajeva i Mirad iz Cazina koji inače žive u Beču jer kako su nam kazali oduvijek im je bio zanimljiv i lijep, a takav je i danas.

Kažu nam kako im odgovara što nije velika gužva, kakva inače biva na Starom mostu i u staroj gradskoj jezgri Mostara i potpuno uživaju u svim ljepotama, pa su tako poput i mnogih građana Mostara, uživali u “kafenisanju” pod sunčanim nebom.

“Mostar je po statistici najsunčaniji grad i uvijek sam ovdje rado dolazila, a posebno sam radosna što je sad ovako lijepo vrijeme”, kaže Lejla, a Mirsad dodaje kako se u staroj gradskoj jezgri Mostara ima šta vidjeti kao i u okolnim mjestima koja će tokom boravka posjetiti.

Ovakva atmosfera ugostiteljskim i turističkim radnicima ulijeva nadu da će nakon višemjesečnog mrtvila konačno doći prava turistička sezona kakvu svi očekuju.

Pored lijepog vremena nadaju se i otvaranju granica što je ključno za oživljavanje turizma, a velike nade polažu i u novo rukovodstvo koje je Mostar dobio nakon 12 godina.