Portal 072info

Ozvaničen početak rada Ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama UNZE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svečanim skupom i u okviru Dana otvorenih vrata, danas je ozvaničen početak rada Ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama Univerziteta u Zenici, koji je rezultat međunarodnog Tempus projekta, kojeg zenički Univerzitet i njegovi uredi za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta realizuju unazad dvije godine.

-Cilj Ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama je omogućiti im potreban pristup visokom obrazovanju i na što adekvatniji način socijalno ih integrisati u akademsku zajednicu, ističe Azemina Durmić, šef ovog Ureda, koji studentima sa posebnim potrebama omogućava i korištenje asistivne tehnologije, potrebne im za nesmetan pristup nastavnom gradivu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 – Ovo je veoma značajan projekat u kojem učestvuju najkompetentnije osobe u ovoj oblasti sa zeničkog Univerziteta, a stručni dio ovog posla radi tim sa zeničke Katedre za socijalnu pedagogiju, napominje profesor doktor Darko Petković, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta zeničkog Univerziteta. Prostorije Ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama smještene su u sportskoj dvorani Mašinskog fakulteta u Zenici.

Rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME