Portal 072info

Ozzy Osbourne je mutant?

Ozzy-Osbourne3Naučnici koji su ispitivali DNK Ozija Ozborna (Ozzy Osbourne) otkrili su da on ima neke genske mutacije koje bi mogle da objasne kako još nije umro od pretjeranih doza droga i alkohola.

“Uvijek sam govorila da će poslije smaka svijeta ostati samo bubašvabe, Ozi i Kit Ričards (Keith Richards). On će nas sve nadživjeti. Fascinirana sam kako njegov organizam može toliko da izdrži”, izjavila je supruga “princa tame” Šeron Ozborn (Sharon). Ozi Ozborn (64) poznat je koliko po glasu toliko i po kolosalnim količinama opijata koje je uzimao. Jednom prilikom je ispričao da je dvije godine svaki dan uzimao LSD, a alkohol pio kao vodu.

Naučnici su sada utvrdili da mnoge anomalije koje su otkrili imaju veze sa drogama i alkoholom. “On ima povećanu predispoziciju za zavisnost od alkohola koja je nekih šest puta veća od normalne”, objasnio je suosnivač laboratorije Horhe Konde (Jorge Conde).

Roker je ispričao da je u početku bio skeptičan u vezi s istraživanjem njegove genetike, ali da je poslije pristao. “Bio sam radoznao”, objasnio je. “S obzirom na ‘bazene’ pića koje sam tokom godina ispio – da ne pominjem kokain, morfijum, pilule za spavanje, sirup protiv kašlja, LSD i ko zna šta još – ne postoji pouzdan medicinski razlog zašto bih još bio živ”, napisao je on u kolumni za londonski Sandej tajms (Sunday Times).

Ozborn ima i upadljivo podrhtavanje ruku nalik na ono koje karakteriše Parkinsonovu bolest i nagluh je.

 

 

Podijelite članak