Pad novozaraženih koronavirusom u BiH: 108 novih slučajeva

U BiH je u posljednja 24 sata ukupno registrirano 108 novozaraženih koronavirusom. Ovo je znatan pad u odnosu na jučerašnji dan kada je zabilježeno 172 nova slučaja. 

Tako su u Federaciji BiH u protekla 24 sata testirana 484 uzorka, od kojih je 68 pozitivno na koronavirus i to u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo. 

Inače, u Federaciji BiH do sada je testirano 53.232 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1988 osoba. Oporavilo se 1.022 pacijenta a aktivno je 912 slučajeva pozitivnih na koronavirus. 

U Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RRS i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 280 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 40 osoba u RS-u. Prema podacima iz RS, 14 osoba je iz Ljubinja, 13 iz Bileće, tri iz Laktaša, po dvije iz Prijedora i Mrkonjić Grada i po jedno iz Banje Luke, Кozarske Dubice, Trebinja, Istočne Ilidže, Novog Grada i Teslića. 

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su i dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca, srednje i starije životne dobi iz Teslića i Prijedora, sa udruženiim oboljenjima.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.201 slučaj virusa, a preminule su ukupno 124 osobe kod kojih je potvrđen test na COVID-19. U RS do sada se oporavilo 1.315 osoba. 

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE