Portal 072info

Pakao voditeljice: Mislila je da je u pitanju bubuljica, a imala…

Michelle Dewberry (34) TV zvijezda iz grada Hal u Velikoj Britaniji uspjela je da se izbori s užasnim rakom kože. Kako kaže, nikada se nije previše sunčala. Međutim, ovog ljeta je njena koža platila danak i tom kratkom izlaganju suncu.

Naime, dok se odmarala sa svojim prijateljima, oni su primijetili ranicu na njenom nosu: – Pokušala sam da sakrijem paniku dok sam po torbi tražila kremu za sunčanje, ali mi je odmah bilo jasno da nešto nije u redu – kaže Michelle koja je u Velikoj Britaniji poznata kao učesnica rijalitija Donalda Trumpa „The Apprentice“ i TV voditeljica. Ona, kako kaže, do svoje osamnaeste godine nikada nije putovala van zemlje, a kako potiče iz radničke porodice, nije išla ni na ljetovanja:

– Jedino sunce s kojim sam se susrela bilo je ovo u Velikoj Britaniji, i nisam ga uzimala za ozbiljno – priča Michelle, dodajući da je potpuno uvjerena da, ako je ona dobila kancer, svaka žena je također ugrožena.

– Kancer nije počeo kao mladež, kao što bi svako očekivao. Naprotiv, pojavio se kao benigna bubuljica. To me je prilično iznenadilo jer nisam imala bubuljice još od tinejdžerskih godina. Prvo sam mislila da je problem u kozmetici. Kako to nije pomagalo, promijenila sam i način ishrane. Tada se pokazalo kratkotrajno poboljšanje i „bubuljica“ je nestala, ali se ubrzo ponovo vratila. Nekada je bio ispupčen, a nekada se pojavljivao kao crvena fleka. Sada znam da je to tipično za kancer – priča ova lijepa voditeljica, prenosi dnevno.rs.

Kako kaže, tek poslije pet mjeseci je odlučila da se obrati doktoru:

– Otišla sam u bolnicu iz estetskih razloga. Sada me je sramota što sam bila toliko tašta, ali kancer mi nije bio ni na kraj pameti. Nakon pregleda, ljekar mi je rekao da bi, da sam ga ignorisala, kancer pojeo sve okolno tkivo i ostavio mi rupu u nosu – zaključuje svoju priču Michelle koja sada želi da podigne svijest žena o tome da nema imunih na rak kože, i da ne postoji „zdrava boja” koja se dobiva povremenim sunčanjem – svaka je opasna.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box