Paketa optužen da je za kladionicu “odradio” nekoliko žutih kartone: Propada mu transfer od 100 miliona eura

Paketa optužen da je za kladionicu “odradio” nekoliko žutih kartone: Propada mu transfer od 100 miliona eura

Fudbalsku javnost u Engleskoj šokirala je vijest da će Fudbalska asocijacija (FA) podići optužnicu protiv Lukasa Pakete (Lucas Paqueta), brazilskog fudbalera i zvijezde Vest Hema, zbog navodne umiješanosti u klađenje. 

Paketa je navodno namjerno dobivao kartone u nekim utakmica Premijeršipa, od kojih se posebno izdvaja utakmica u avgustu s Bornmutom “s namjerom da utiče na poslovanje kladionica”. 

Brazilac je više puta ispitavan u prostorijama Fudbalske asocijacije, a istražiteljima je dao i pun pristup svom telefonu. 

Bio je uvjeren da se iz svega moglo zaključiti da između njega i kladionica nema poveznica, ali je uslijedio postupak, a čeka se da se vidi da li će biti sankcija. 

Inače, “Manchester Evening News” pisao je kako će Paketa biti glavna Mančester sitija u ljetnom transfer roku u poslu, koji bi mogao biti težak 100 miliona eura.

– Izuzetno sam iznenađen i uzrujan jer je FA odlučio optužiti me. Devet mjeseci sarađivao sam u svakom koraku njihove istrage i davao sve informacije koje sam mogao. Poričem optužbe u cijelosti i borit ću se svakim dahom da skinem ljagu sa svog imena. Zbog procesa koji je u toku, neću davati daljnje komentare – izjavio je brazilski fudbaler.

avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica