“Pakleni plan” Florentina Pereza, otkriveno zašto ne odustaje od ideje Superlige

Screenshot 4 84
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Brojni evropski mediji otkrivaju da predsjednik Real Madrida Florentino Perez zaista neće odustati od konačnog formiranja i organizovanja nogometne Superlige te da postoji plan kojim želi izglasati nepovjerenje prvom čovjeku UEFA-e Aleksanderu Čeferinu.

Navodi se da firma koju je Perez osnovao i koja je trebala biti rukovodioc ovog takmičenja još uvijek postoji te da će njeno naredno djelovanje biti u smjeru “potkopavanja” UEFA-e.

Iako je šest timova iz engleskog Premiershipa napustilo projekat Superlige, saznaje se da Perez nijednog trenutka nije odustao od ove ideje te da je i dalje najposvećeniji ovom takmičenju. Dodaje se da ni Barcelona nije daleko od želje da se napravi ovo takmičenje, kao ni Juventus, Inter i Milan koji prema svemu sudeći nisu okrenuli leđa prvom čovjeku Reala.

Pomenuti klubovi ne žele izaći iz novoosnovane firme zbog toga jer smatraju da su tako pravno zaštićeni te da ih Perez ne može finansijski kazniti za izlazak iz dogovora na koji su ranije pristali. Najveći strah postoji od tužbi, a navodno će se timovi iz Premiershipa ubrzo susresti s tim.

Perez u planu ima i pokretanje izglasavanja nepovjerenja Aleksanderu Čeferinu i predsjednik Reala želi staviti pod znak pitanja ulogu UEFA-e u regulisanju kontinentalnih takmičenja.

Podsjećamo, UEFA pored organizacije takmičenja ima i zadatak da rukovodi procedurama, odnosno da se bavi medijima, televizijskim prenosima i slično, zbog čega Perez smatra da imaju monopol nad nogometom.