PALA ODLUKA: Zenički Rudar zasluženo ušao u 2. Federalnu ligu (FOTO)

PALA ODLUKA: Zenički Rudar zasluženo ušao u 2. Federalnu ligu (FOTO)

Danas je upriličeno posljednje 14. kolo Kantonalne nogometne lige ZDK u kojoj je pala odluka o drugoligašu, a gdje se zenički Rudar zasluženom pobjedom od 4:0 izborio za ulazak u 2. Federalnu ligu.

Od samog početka susreta nogometaši Rudara ostvarivali su prilike koje su pokazale da su dašanjoj utakmici pristupili sa velikom odgovornošću i željom da obezbijede ulazak u 2. Federalnu ligu.

Domaći su poveli već na samom početku susreta golom Bernarda Imamovića, a što je unijelo dodatnu sigurnost u konačan ishod ove važne utakmice. Iako se na promjenu rezultata i nove golove čekalo sve do drugog poluvremena i ulaska Imamagić Ensara nad kojim je dosuđen jedanaesterac, prava golijada nastupila je nakon sigurnog pogotka kapitena Imamovića i vodstva Rudara od 2:0. Ubrzo se i perspektivni Imamagić upisao u listu strijelaca i povećao rezultat na 3:0, da bi odmah nakon toga još jednim fantastičnim golom postavio konačan rezultat Rudar – Napredak 4:0 i osigurao ulazak Rudara u 2. Federalnu ligu.

Nakon što je ozvaničen kraj susreta na Kamberovića polju nastalo je pravo slavlje, a koje su svakako zabilježile naše ekipe koje su sve vrijeme pratile Rudar.

“Plasman u 2. Federalnu ligu za mene predstavlja veliki uspjeh budući da se već tri godine pokušavalo ući u veći rang, a što nismo uspijevali iako smo upravo u prethodne tri godine imali jaču ekipu po imenima. Ovaj plasman u veću ligu podrazumijeva i traži veće “žrtve”, više zalaganja, truda i treninga a što smo mi kao klub spremni dati.” – kazao je odmah po završetku susreta nogometaš Rudara, Alen Škoro.

Kako je to izgledalo na Kamberovića polju pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića, a iscrpniju fotogaleriju utakmice i slavlja pogledajte na našoj Facebook stranici klikom OVDJE.

 [flagallery gid=293]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE