Palmer pohvalio stranke: Ovo nije kraj procesa

273574DF 39D2 43E7 B0A1 905DBB6A698A
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Neumu su okončani pregovori o ograničenim izbornim i ustavnim reformama. Javnosti su se obratili zvaničnici SAD i EU Matthew Palmer i Angelina Eichhorst.

– Čuli smo neke da su im govorili da ne treba razgovarati. Sama činjenica sa su došli ovdje i razgovarali otvoreno i konstruktivno mislim da pokazuje koliko su posvećeni rješavanju pitanja. Mi smo okončali ovu rundu u Neumu, ali ovo nije kraj procesa. Pitanja o kojima smo razgovarali neće nestati sa scene, rekao je Palmer.

ČITAJ JOŠ:  Prihvatanje HDZ-ovog ultimatuma o Izbornom zakonu bi značilo veleizdaju BiH

Dodao je da je potrebno iznaći odgovarajući izborni model koji će omogućiti Hrvatima predstavljanje u institucijam, ali i osigurati da su institucije jake.

– Ni jedno to pitanje neće nestati. Mi ćemo biti partneri, ali je na političkim liderima da dođu do dogovora. Takva vrsta razgovora se mora nastaviti. Stranke su zaista napravile veliki pomak po pitanju transparentnosti i integriteta procesa izbora, rekao je Palmer.

GODISNJICA
MARKETING