Portal 072info

Pametni satovi će u budućnosti biti vaša veza sa doktorom

resize 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kompanija Withings, kojoj je specijalnost “povezano zdravlje”, fokusirat će se u budućnosti na stvaranje “mosta” između pacijenata i ljekara na način pružanja relevantnih podataka koji će pomagati pri tretiranju raznih bolesti i stanja kod ljudi.

Stvar je u tome da Withings cilja na korištenje njegovih proizvoda od strane pacijenata i ljekara istovremeno jer to je jedini način da svi prikupljeni podaci o zdravstvenom stanju budu iskorišteni onako kako treba. Pritom bi se postigla bolja prevencija bolesti, tretman, reagovalo bi se na vrijeme…

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U cijeloj toj priči, sami pacijenti, odnosno potencijalni pacijenti, imali bi uvid u jednostavnije podatke. Dakle, kroz pametni nosivi uređaj bi pratili otkucaje srca, broj koraka, koliko su kalorija izgubili… Sve to bi mogli kroz pametne narukvice, satove, narukvice za praćenje sna i ostale pametne nosive uređaje. Istovremeno, ljekari bi imali uvid u daleko više podataka, koji bi im davali detaljniji uvid u situaciju.

Sve to bit će moguće izvesti nakon serije B investicija, kojom je Withings prikupio 60 miliona američkih dolara, tako da će njegov Med Pro odjel moći krenuti “punom parom” prema naprijed. Iako pokrenut prošle godine, još nije zaživio u punom smislu riječi, ali temelji su postavljeni u smislu povezivanja medicinskih profesionalaca s Withingsovim uređajima i analitikom.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Ljudi provode daleko više vremena izvan ordinacija, soba i bolnica općenito. Više se bave svojim aktivnostima, a na ovaj način bi zapravo u svakom trenutku bili spojeni sa svojim ljekarom, koji bi u svakom trenutku imao uvid u njihovo zdravstveno stanje, pa bi mogao reagovati kad je to potrebno. Ujedno, to ljekarima omogućava bolje postavljanje dijagnoza, personaliziraniji pristup u globalu i općenito kvalitetnije liječenje – naglašavaju u Withingsu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Noob

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 4
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI