6 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Ako mislite da prvi sastanak služi kako biste upoznali nekoga i saznali jeste li kompatibilni s tom osobom varate se. Liza Hakins (Lisa Hawkins),ljubavna savjetnica tvrdi kako prvi sastanak služi da biste vidjeli želite li imati drugi sastanak.

Prvi sastanak trebao bi biti opuštajući. Naravno, želite ostaviti najbolji utisaki iskazati najbolje kvalitete, ali nemojte lagati da biste se nekom svidjeli. Ljudi vrše prevelik pritisak na sebe zbog prvog sastanka, a ne pomažu ni loši savjeti prijatelja i porodice.

Nekoliko stvari biste trebali svakako isključiti, uključujući razgovore o finansijama, bivšim partnerima, lošim vezama, traumatičnim događajima.

Ako se želite nastaviti viđati onda ni pod razno ne spominjite seks, a ako tražite samo avanturu za jednu noć onda to i recite.

Budite iskreni. Recite nešto poput: Trenutno tražim ležeran odnos.

Međutim, ako tražite nešto na duže staze, možda je pravi trenutak da to kažete, ako već niste o tome razgovarali prije prvog susreta.

Poenta prvog sastanka je samo vidjeti kakav je osjećaj, povezati se s osobom, razgovarati, uspostaviti kontakt očima i slušati njihov glas, paziti na govor tijela i vidjeti želite li više. Zaista nije tako teško. Ne zaboravite ostati usredotočeni na ono što vam je doista važno. Ne budite nervozni. Nemojte tražiti mane u svemu. Nemojte odustati od osobe samo zato jer mu je zapelo hrane među zubima ili zato jer mu je baš na taj dan izbila bubuljica. Pokušajte ne dopustiti da vaš um odbaci nekoga zbog malih, nebitnih stvarčica.

Ako i dalje ne možete odlučiti kakav je bio prvi sastanak evo nekoliko smjernica:

1. Je li druga osoba došla na vrijeme? Ako ne, je li imala razloga za kašnjenje?

2. Jesu li uspostavili kontakt očima i lijepo vas pozdravili?

3. Je li razgovor tekao lagano ili je bio neugodan i tih?

4. Imate li šta zajedničko?

5. Je li osoba komunikativna i otvorena ili je ‘rezervisana’ i zaštitnički nastrojena?

6. Čini li se da se vaši životni stilovi međusobno dopunjuju?

7. Je li vam bilo ugodno razgovarati?

8. Je li vas osuđivao?

9. Jeste li osjećali jaku hemiju? Je li to bila atrakcija?

10. Je li bilo smijeha ili je sve vrijeme bilo ozbiljno?

Na prvom sastanku provjerit ćete osobu, nećete je odmah skroz upoznati. Osim toga, na prvi sastanak idete kako biste odlučili želite li se nastaviti viđati.