Portal 072info

Panika u Zenici: Zaražena koronavirusom slavila 8. mart sa 500 žena

Zeničanka koja je prva žrtva koronavirusa na području Federacije BiH navodno je prisustvovala proslavi 8. marta u jednom zeničkom restoranu, prije nego što je znala da je pozitivna na ovaj virus, saznaje “Avaz”. 

Proslavi na kojoj je pjevao popularni folk pjevač, za čiji su nastup davno rasprodate ulaznice, prisustvovalo je oko 500 posjetilaca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Javni prijevoz

Osim toga, a prema tvrdnjama njenih sugrađana, koristila je i javni prijevoz, zbog čega su svi oni u strahu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjetimo, 51-godišnjakinja je testirana kod kuće, a nakon što se vratila iz Italije s članovima porodice. Naime, ona se najprije nalazila u samoizolatoriju na Pridolcima, da bi danas bila prevezena u izolatorij stacionara Kantonalne bolnice Zenica.

Kako je danas saopćeno na pres-konferenciji Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), osim nje, bit će testirana i dva člana njene porodice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U međuvremenu, Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona prva je kolateralna žrtva pojave koronavirusa.  

Naime, budući da se u javnosti barata informacijama da se izolatorij nalazi u stacionaru, gdje je smješten i Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK, upravo ova ustanova trpi posljedice jer niko ne smije doći u ovaj prostor stacionara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pod nadzorom 80 osoba

– Interesantno, u svim drugim gradovima izolatoriji se nalaze izvan grada, samo je kod nas u centru grada i uz još jednu, zasebnu, ustanovu. Međutim, naglašavamo da je dio stacionara gdje se nalazi izolatorij odvojen od Zavoda, odnosno da se radi faktički o dvije zgrade fizički odvojene i niko ko dolazi u Zavod nema nikakve opasnosti od zaraze – naglašavaju iz Zavoda.

NASTAVI ČITATI TEKST KLIKOM OVDJE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 5.1K
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Erdogan i Merkel razgovarali o saradnji u borbi protiv koronavirusa

072info

Bizarno: Pokušali oteti tijelo pacijentice preminule od COVID-19

072info

Ćorović: Tek ćemo u narednoj sedmici imati porast broja zaraženih!

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME