Panika zbog aplikacije Sky: Upućene prijetnje državnim tužiocima, pojedine čuva policija

sss
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zbog istrage koju mjesecima provodi Tužilaštvo BiH u predmetu Sky, pojedinim državnim tužiocima koji rade na raskrinkavanju kriminalne narkobande, koje se bavila uvozom narkotika i naoružanja iz regiona u BiH, a zatim dalje u zemlje EU, prošle sedmice su upućene ozbiljne prijetnje.

Određena pojačana policijska zaštita

O svemu se već upoznate određene policijske agencije. Pojedinim tužiocima, koji rade na ovom predmetu, već je određena pojačana policijska zaštita.

ČITAJ JOŠ:  Iz OSA BiH demantuju povezanost rukovodstva sa kriminalnim radnjama i grupama

Izvor iz policije tvrdi za “Avaz” da su prijetnje počele pristizati krajem prošle sedmice. Iz Tužilaštva nam je rečeno da o tome ne mogu govoriti, ali su nam potvrdili da su tužioci dobili prijetnje.

Podsjećamo, otkriveno je da je aplikaciju Sky u BiH koristilo više od 2.000 osoba. Do sada je uhapšeno oko 30, u tri odvojeno akcije “Transporter”, “Storidž 2” i “Staza”, zaplijenjeno je oko 600 tona marihuane.

Velika panika u kriminalno-policijskim redovima

Kod uhapšenog Bojana Cvijetića, nekadašnjeg savjetnika bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, pronađeni su povjerljivi podaci OSA-e, a kriminalci su imali pojedinaca u policijskim i obavještanim strukturama.

ČITAJ JOŠ:  Njemačku 2023. čeka recesija

 – Očito je zavladala velika panika u kriminalno-policijskim redovima – kaže naš izvor iz policije.

GODISNJICA
MARKETING