Portal 072info

Pao na granici sa pola miliona eura tableta za “muške probleme”, odao ga jedan detalj

Pod krinkom da prevozi autodijelove, željezne i gumene proizvode i slično, turski državljanin je u kamionu turskih oznaka u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti veću količinu lijekova vrijednih oko pola miliona eura.

I to onih za liječenje erektilne disfunkcije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako saznaje Jutarnji list, 49-godišnji državljanin Turske pojavio se na graničnom prelazu Bajakovo tokom jučerašnjeg dana. Prijavio je robu provoznim carinskim deklaracijama za auto-dijelove, mješavinu povrća, pribor za cijevi te proizvode od željeza, gume i sintetičkih vlakana.

Ali na osnovu lokalne analize rizika, teretno vozilo turskih tablica je sasvim opravdano izdvojeno za detaljniji carinski pregled kojim je utvrđeno oštećenje carinskog užeta. Ono je, naime, bilo presječeno na prednjem dijelu poluprikolice i ponovno spojeno vezanjem u čvor. Bilo je to dovoljno da carinici posumnjaju u vjerodostojnost prijavljenog unosa robe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U tovarnom prostoru otkrili su neprijavljene kartonske kutije i u njima 8.000 kutija Kamagra Oral Jelly od 100 mg odnosno 56.000 komada gela za liječenje erektilne disfunkcije čija je vrijednost 2,6 miliona kuna.

Pronašli su i 993 kutije s po četiri tablete Super Kamagra Energy od 160 mg odnosno 3.972 komada tableta vrijednih 347.550 kuna te 5.000 blister pakiranja od po šest tableta Vegaxes Sildenafil čija vrijednost iznosi 450.000 kuna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon prebrojanih tableta bez popratne uvozne dokumentacije, protiv Turčina je zbog izbjegavanja mjera carinskog nadzora podnesena krivičnaa prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Vinkovcima.

Roba mu je oduzeta, a troškove uništenja tableta, po okončanju postupka, platiće 10.875 kuna, odnosno oko 3.000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 11
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

STIŽU JAKA PROMJENA VREMENA, OLUJE I ZAHLAĐENJE: Objavljeno i upozorenje

Redakcija

Iskustva s Jadrana: Puni su novih žarišta, mjere niko ne poštuje, u zatvorenim prostorima ne nose maske…

072info

Državljani BiH u Hrvatsku od danas mogu ući samo s negativnim PCR testom ili moraju u samoizolaciju

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME