Paolo Maldini nakon prebolovanog koronavirusa: Nakon deset minuta sam “umro”

Podijelite vijest

Nešto više od tri sedmice nakon što je saznao da ima koronavirus, Paolo Maldini (52) uspješno se oporavio od zaraze. Vratio se treninzima, ali i shvatio da tijelo više ne funkcionira kao prije.

– Otišao sam do teretane prvi put nakon što sam se oporavio od koronavirusa. Nakon svega deset minuta treninga bio sam mrtav, nisam uopće imao snage, a to sigurno nije zbog toga što imam 52 godine. Uvijek sam trenirao, a to što mi se dogodilo u teretani je najbolji pokazatelj koliko je koronavirus opasan bez obzira u kakvom fizičkom stanju se vi nalazite – objasnio je Maldini. Paolo i njegov sin Daniel zbog blažih simptoma koronavirusa nisu bili u bolnici već su se oporavljali kod kuće. 

ČITAJ JOŠ:  Zašto su opasne ponovne zaraze koronom

– Saznao sam da je prijatelj s kojim sam se nedavno vidio pozitivan na koronavirus, kao i jedna osoba s kojom sam radio. Ne znam ko je započeo lanac, ali odmah sam se javio doktoru te sam testiran i nakon dva dana stigao je pozitivan nalaz. Bio sam malo zabrinut jer jedan moj prijatelj koji ima respiratorne probleme trenutno je u bolnici u Lenjanu i ne može spavati, ima noćne more. No, ja sam bolje – rekao je Maldini na početku samoizolacije, a osvrnuo se i na završnicu Serie A.

ČITAJ JOŠ:  Čelnik WHO-a: Kraj pandemije se nazire, ali nije tako blizu

– Vjerujem da će se održati neka završnica prvenstva, samo ne mogu reći kad. U nogometu je nemoguće igrati i trenirati bez bliskog kontakta, a nije svaka ekipa jednako zahvaćena ovim virusom. No, sad je bitno da ostanemo mirni i nadam se da ćemo, kad sve ovo prođe, znati cijeniti ono što imamo. Možda se nećemo svi promijeniti, ali ima onih koji hoće – završio je Paolo Maldini.

Avaz


Podijelite vijest