Papa Franjo: Svim srcem pozivam da se osiguraju stvarni humanitarni koridori 

5C76CC2B 32D3 4C2E 8557 4E823FC61EC5

Papa Franjo je izrazio žaljenje zbog “rijeka krvi i suza” koje teku Ukrajinom nakon ruske invazije te je pozvao da se uspostave humanitarni koridori. 

– Ukrajinom teku rijeke krvi i suza, ovo nije tek puka vojna operacija već rat koji sije smrt, uništenje i bijedu – rekao je nakon molitve Angelusa i pozvao da se za pomoć stanovništvu uspostave “stvarni humanitarni koridori”.

– Žrtve su sve brojnije, kao i ljudi koji bježe, posebno je puno majki i djece. Potreba za humanitarnom pomoći u ovoj mučeničkoj zemlji dramatično raste iz sata u sat – kazao je argentinski papa koji je dosad više puta pozivao na prekid borbi u Ukrajini.

Brojne ukrajinske zastave vijorile su se među mnoštvom vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra gdje su pratili Papin Angelus.

– Svim srcem pozivam da se osiguraju stvarni humanitarni koridori i da se zajamči pomoć ljudima te da se olakša pristup opkoljenim područjima. Samo tako možemo pružiti vitalno važnu pomoć našoj braći i sestrama koji su suočeni s bombardiranjima i strahom – rekao je papa Franjo.

– Preklinjem da prestanu oružani napadi i da se pregovori nastave, da prevlada zdrav razum te da se ponovno počne s poštivanjem ​​međunarodnog prava – dodao je Papa. Zahvalio je novinarima koji su “izložili svoje živote opasnosti” da bi informirali svijet o događajima u Ukrajini.

IZVORAvaz
Prethodni članakJe li trenutna situacija šansa za ubrzani prijem BiH u europsku porodicu
Sljedeći članakPodaci iz dijela BiH: Privatne ordinacije drže 27 posto tržišta