Pope Francis blesses attendees as he leaves after holding a limited public audience at the San Damaso courtyard in The Vatican on September 2, 2020 during the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. - Pope Francis is resuming on September 2, 2020 limited public weekly audiences, six months after the head of the Catholic Church halted the practice because of the coronavirus pandemic. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Na povratku iz Bagdada u ponedjeljak, papa Franjo je kritizirao postupanje prema tamošnjim ženama i istaknuo da su žene hrabrije od muškaraca.

Vatikansko izaslanstvo u zrakoplovu cijepljeno je protiv covida-19 i više od 70 novinara sletjelo je u Rim u ponedjeljak popodne nakon povjesnog četverodnevnog posjeta Iraku.

Govoreći novinarima za vrijeme leta, 84-godišnji Papa osudio je postupanje prema ženama u povodu Međunarodnoga dana žena, koji pada ove godine na ponedjeljak.

Poglavar Katoličke Crkve rekao je da nije mogao vjerovati kad su mu pokazali popis žena ponuđenih na prodaju, što je činila teroristička milicija Islamske države s jezidskim ženama.

Krijumčarenje ljudima čini se posvuda, pa tako i u samom središtu Europe, kazao je Papa i dodao da je u Rimu razgovarao sa ženom koja je bila iskorištavana i zlostavljana.

“Žene su hrabrije od muškaraca, to je tako”, ustvrdio je argentinski Papa.