Pape, Sretan rođendan

Pape, Sretan rođendan

rsz_susic_mujdza_ce_igrati_latvija_slicna_bjelorusiji_124429_87594_big

Na današnji dan, 13.aprila 1955. godine u Zavidovićima, rođen je fudbaler broj jedan u našoj zemlji svih vremena, Safet Sušić. Smatra se jednim od najboljih fudbalera u Evropi i svijetu u svojoj generaciji, a samim tim igrao je za veliki broj klubova.

Fudbalsku sezonu 1972/73. započeo je kao fudbaler Fudbalskog kluba Sarajevo, kao junior a u augustu 1973. godine započeo igru u seniorima. U deset godina koje je Safet proveo u FK Sarajevo bile su najbolje za istoimeni klub, gdje je u 350 utakmica on postigao 250 golova, što je izuzetno zadivljujući podatak.

Ono što je najbitnije jeste da je danas Safet Sušić, selektor Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa kojom je pokazao svoje veliko iskustvo, svoje igrače digrao, opremio i prikazao svijetu, kao i dokazao svima onima koji su smnjali u njegov rad, da je vrhunski i izuzetno profesionalan.

Ekipa Portala 072info, našem Papetu želi sretan rođendan, mnogo zdravlja i uspjeha u poslu koji radi, jer je on jedan velikan nogometne scene u našoj zemlji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE