Par trikova za bezbolniju depilaciju

Par trikova za bezbolniju depilaciju

Prije svega važno je odabrati pravo vrijeme za depilaciju. Pravilno disanje može mnogo ublažiti bol prilikom depilacije voskom, zatim usko sintetično rublje zamjenite udobnim pamučnim, a i topla kupka će vam goditi prije depilacije, ali ne i poslije.

Depilacije voskom najmanje su bolne ukoliko je radite par dana poslije menstruacije jer je prag bola najviši. A ako se odlučite na par dana prije menstruacije morate imati u vidu da je vaše tijelo tada najosjetljivije na bol, i to vrijeme nije pogodno za depiliranje.

Svoje tijelo par dana morate pripremiti na depilaciju kako bi što manje boljela, stoga dan prije depilacije budite nježni prema koži i to na način da izbjegavate agresivne pilinge koji mogu dodatno iritirati vašu kožu.

A neposredno prije same depilacije svoje tijelo počastite toplom kupkom koja će sigurno otvoriti pore i omekšati dlačice pa samim tim i njihovo odstranjivanje će biti manje bolno. Poslije tople kupke dobro osušite kožu ali nemojte nanositi nikakve losione.

Kada nanosite vosak duboko udahnite te snažno i kratko izdahnite kada povlačite traku. Kako bi depilacija bila učinkovitija, kožu dobro zategnite i brzim pokretom povucite u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

Da bi koža bila glatka jer je poslije tretmana izuzetno osjetljiva i potrebna joj je dodatna njega, dva dana nakon depiliranja uradite nježan piling, a postupak ponavljate svaki drugi dan jer je koži potrebna zaštita. Kožu njegujte losionima na bazi aloe vere, a neposredno nakon depilacije pazuha ne koristite dezodorans.

Urasle dlačice nemojte dirati. Ukoliko ih budete istiskivali i svim naporima pokušali izvući, izazvat ćete modrice a i ružne ožiljke. Područja na kojima su vam urasle dlačice najbolje je mazati antibakterijskim mastima.

Ono što dakako ne bi trebale same da radite je depilacija bikini zone, tu zonu je najbolje prepustiti profesionalnim kozmetičarima. Par dana prije brazilske depilacije bikini zonu mažite dječijom kremom koja je namjenjena osjeljivoj koži jer hidrirana koža mnogo bolje podnosi depilaciju, a idealne kreme su one koje sadrže ricinusovo ulje i shea maslac.

Na dan depilacije preskačite kafu i napitke koji sadrže kofein i alkohol, te slanu hranu i sve što vas nadima, jer sve to kožu čini osjetljivijom na bol. Nakon depilacije nosite udoban i pamučni donji veš, sintetično rublje iritira svježe depiliranu kožu, a kao posljedice iritacije možeze imati začepljene pore i urasle dlačice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica