Portal 072info

PARADOKS: Radnici “Zenicatransa” svjesno dozvolili gubitke od 220.000 KM, od tužbi naplatili 4,8 miliona maraka

Od 31. decembra trajala je potpuna blokada grada u režiji radnika preduzeća “Zenicatrans”, koji su odlučili, baš na novogodišnju noć, blokirati Autobusku stanicu i tako onemogućiti prijem putnika, ali i ostaviti svoje sugrađane na cjedilu i bez prijevoza.

Ova nezapamćena situacija u bh. gradovima trajala je sve do danas, a nakon što je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, iznašao rješenje za brojne građane, korisnike javnog prijevoza, među kojima su penzioneri, radnici, školarci…

Naime, druge prijevozničke firme s područja grada preuzele su kako rentabilne, tako i nerentabilne linije, te vrše prijevoz građana po identičnom cjenovniku.

Kasumovićevo rješenje problema javnog prijevoza naišlo je na salvu pohvala javnosti na društvenim mrežama, koja smatra bahatim i sebičnim ponašanje radnika “Zenicatransa” koji su odlučili onemogućiti građanima da imaju javni prijevoz.

U međuvremenu, najmanje devet vozača “Zenicatransa” prešlo je raditi kod drugih prijevoznika koji su od danas uspostavili javni prijevoz u gradu, što najbolje govori o njihovoj svjesnosti da od blokada nema ništa.

Na taj način nanose štetu sebi i građanima, kojima bi, kao javno preduzeće, trebali biti na usluzi. Uz propali pokušaj blokade grada i uskraćivanja usluga javnog prijevoza, svjesno dozvoljavaju dnevne gubitke zbog blokade stanice od oko 20.000 KM.

Uzme li se u obzir da blokada stanice traje od 31. decembra, do sada su radnici “Zenicatransa” dozvolili gubitke od 220.000 KM!

Podsjetimo, prema pisanju “Oslobođenja”, radnici “Zenicatransa” u prošloj godini naplatili po tužbama 300.896 KM, što ukupno iznosi za sve isplate zaključno sa 31. 12. 2018. po tužbama – 4,8 miliona maraka.

Podijelite članak
  • 106
    Shares

Počitajte još

Ministar Isak: Zenicatrans i javni prevoz kao komunalna djelatnost moraju biti sačuvani

Redakcija

Radnici Zenicatransa prekinuli štrajk glađu, ostaje blokada Autobuske stanice

Redakcija

Radnici Zenicatransa se nadaju pozitivnim signalima sa sjednice Gradskog vijeća

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box