”Pare su mi uništile život”: Oni su dobili na lotou, a izgubili u životu

loto

Dobitnici na lotou obično kod ljudi izazivaju zavist. Za ove ”loto milionere” se to nipošto ne može reći.

Od loto milionera do čistača

Majk Kerol iz Norfolka iamo je 19 godina kada je 2002. godine osvojio 9,7 miliona funti. Nekoliko puta je napravio sitnije prekršaje, a postao je poznat kao “loto budala” jer je došao da podigne nagradu sa elektronskom narukvicom na nozi.

Godine 2010. rekao je da je bio prinuđen da proda kuću i da želi da radi kao čistač, jer je spiskao sve pare.

“Loto siledžija”

Jorvort Hoar, iz Njukasla kod Tina, dobio je nadimak “loto siledžija” pošto je osvojio 7,2 miliona funti 2004. godine, kada je kupio loto tiket onog dana kada je izašao iz zatvora, u kome je ležao zbog silovanja. Visoki sud je kasnije odredio da plati odštetu od 100.000 funti svojoj žrtvi, dok su ga sudski troškovi koštali čitavih milion funti.

“Novac mi je uništio život”

Mark Gardiner, staklorezac iz Hejstingsa dobio je polovinu od 22,6 milioan funti 1995. godine. Nekoliko godina kasnije progovorio je o tome kako mu je “novac uništio život”, jer je njegova djevojka postala ljubomorna na njega i lažno ga optuživala. “Kad bih mogao da vratim sat unazad, preselio bih se u drugi kraj zemlje”.

Nagrada im uništila brak

Rodžer i Lara Grifit iz Veterbija u Zapadnom Jorkširu osvojili su 1,8 miliona funti 2005. godine. On je radio kao IT menadžer, a ona je predavala likovno. Kad su postali loto milioneri, oboje su dali otkaz na poslu. Lara je kasnije pričala kako je nagrada uticala na krah njihovog braka, dok je Rodžer kazao da je na kraju ostao sa samo sedam funti u banci.

Tek kada je izgubila sve: Tek sada sam srećna!

Keli Rodžers iz Kambrije bila je najmlađa dobitnica lutrije u Velikoj Britaniji, kada je, sa svojih 16 godina, 2003. godine osvojila 1,9 miliona funti. Deset godina kasnije ostala je bez dinara jer je potrošila pare na drogu i alkohol, i pala u depresiju, zbog koje je pokušala da izvrši samoubistvo. Majka troje djece, koja je na kraju ostala samo sa 2.000 funti, kaže: “Tek sad sam konačno srećna”.

Blic

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE