sr 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Serhio Ramos (Sergio) nakon 16 godina napustio je Real Madrid, a doskorašnji kapiten kraljevskog kluba skrasit će se u Parizu. Prema pisanju dobro upućenog novinara Fabricija Romana (Fabrizio), španski fudbaler će potpisati dvogodišnji ugovor. 

Prema pisanju francuskog “RMCSport”, Ramos je obavio ljekarske preglede, a rezultati fizičke spremnosti bili su nevjerovatni. Svi su ostali zaprepašteni formom i rezultatima teških testiranja kojima je Španac bio podvrgnut. 

Tim više jer se radi o igraču koji ima 35 godina, a u minuloj sezoni se nije naigrao zbog povreda. Međutim, nema sumnje da će Ramos biti veliko pojačanje za PSG, koji ove sezone ponovo napada trofej Lige prvaka. Pariški “Sveci” već su završili transfere Đinija Vajnalduma (Georginio Wijnaldum) i Đanluiđija Donarume (Gianluigi Donnarumma).

Podsjećamo, Ramos je od 2005. do 2021. nastupao za Real Madrid s kojim je osvojio sve što je mogao osvojiti. Prethodno je ponikao u Sevilji. Rekorder je po broju nastupa za “A” reprezentaciju Španije za koju je odigrao 180 utakmica.