Portal 072info

Parking servis Zenica: Naplata parkiranja na novim lokacijama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zeničko Javno preduzeće „Parking servis“ ovih dana počelo je sa naplatom  korištenja parking prostora na lokaciji Stanični trg u Zenici, kao i u Masarikovoj ulici od Ulice Safvet bega Bašagića do Školske ulice.

– Ovim parkiralištima naše preduzeće je i ranije upravljalo, ali postavljanjem novih automata sada smo počeli i naplatu korištenja parking prostora, navodi direktor Nisvet Hukić, napominjući da su nedavno okončali i nabavku 20 novih automata za naplatu parkiranja vozila, od čega je 15 već instalirano umjesto dotrajalih automata na parkiralištima, kojima upravlja preduzeće „Parking servis“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Naplata ovih usluga i dalje se odvija po ranijem cjenovniku preduzeća, ali primjena nove Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Gradu Zenici, podrazumijevaće i izmjene postojećih cijena, s tim da će neke naše usluge biti skuplje, a neke jeftinije, najavljuje direktor zeničkog Javnog preduzeća „Parking servis“.

Pomenutu Odluku utvrdilo je Gradsko vijeće Zenice tokom aprila, u toku je obavljanje potrebnih procedura oko njene primjene, koja bi prema očekivanjima direktora Hukića, mogla zaživjeti za oko dva mjeseca na prostoru Grada. (V.J.)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zenicainfo

Podijelite članak
  • 1
    Share
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME