Parlament FBiH odbio da u humanitarne svrhe donira auto “koji mu ne treba”

E632E4D0 4B74 4986 B9C8 197B9986E2C8
Podijelite vijest

Inicijativa Mirsada Čamdžića, zastupnika Naše stranke, da se Audi u vrijednosti 70.000 KM donira, koji je u vlasništvu Parlamenta FBiH,odbijena je danas na sjednici Zastupničkog doma.

„Planirano je bilo da taj auto koristi Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma, čega se on odrekao. Ja sam predložio da se auto donira. Zainteresovani za donaciju su trebali Stručnoj službi Parlamenta FBiH obrazložiti zašto im je auto potreban, a onda je Stručna služba trebala odlučiti kome je on od zainteresovanih najpotrebniji. Međutim, od toga neće biti ništa jer je samo 19 zastupnika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH bilo za, 49 suzdržano, a šest protiv“, poručuje Čamdžić.

Ističe kako bi volio ovi koji su glasali protiv i bili suzdržani pokušaju obrazložiti zašto je njima auto potrebniji nego bilo kojoj zdravstvenoj, kulturnoj ili obrazovnoj instituciji u FBiH?

“Bilo bi jako zanimljivo da građani i građanke vide po kojim to kriterijima njihovi zastupnici i zastupnice uspostavljaju prioritete u društvu“, tvrdi Zaimović.


Podijelite vijest