Partnerku isjekla nožem jer je odbila odnos s njom

Policija nocna

Splitska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv 44-godišnjakinje iz Splita, i to zbog sumnje da je svojoj dugogodišnjoj partnerki nožem zadala povrede samo zato jer ova nije s njom htela da ima seks, navodi “Slobodna Dalmacija”.

Za ovo (ne)djelo je, obzirom da je počinjeno prema bliskoj osobi, zakonom predviđena kazna zatvora od jedne do tri godine.

Naime, prema krivičnoj prijavi, početkom marta su ona i njena godinu dana mlađa partnerka, s kojom je više godina u zajednici, bile u večernjim satima u stanu u Splitu u kom žive zajedno s majkom prijavljene 44-godišnjakinje i njenim vanbračnim partnerom.

Negdje prije ponoći tog dana, kad je majka izašla da prošeta psa, a njen je partner spavao u sobi, 44-godišnjakinja je poželjela sa svojom partnerkom da vodi ljubav.

Ali, ovoj to nije bilo po volji pa ju je odbila, na šta se partnerka očigledno ražestila. Iz kuhinje je, prema sumnjama, uzela kuhinjski nož dužine oko 20 centimetara pa je njima vitlala ispred žrtve.

Skinula joj je, po policijskoj prijavi, majicu na bretele pa ju je nakon toga više puta nožem izrezala po tijelu zarezavši joj leđa, zglob, ruku… To nije bilo dovoljno pa ju je u bijesu udarila nogom u glavu i uzela joj novčanik s dokumentima.

Bila pijana

Napadnuta žena je u bolnici potražila ljekarsku pomoć pa su joj utvrđene lakše tjelesne povrede. Nakon dojave iz bolnice, interventna policija je pozvana na teren pa je nasilna 44-godišnjakinja bez primjene sile uhapšena u jednoj od soba stana.

Ona im je rekla, saznaju mediji, da je bila ljuta zbog odbijanja odnosa i pod uticajem alkohola.

Žrtva je, pak, rekla da im ovo nije prvi put da su se posvađale ili potukle i da nije zainteresovana za krivično gonjenje jer je nakon ovoga njihov partnerski odnos gotov.

Prethodni članakDječak iz BiH raznježio region: Prodaje Bibliju da kupi baki lijekove
Sljedeći članakŽepče: Nepoznata osoba obarala znakove postavljene na putu