Portal 072info

Pas lutalica svaki dan čuva djecu iz vrtića dok prelaze cestu

Screenshot 1 1426
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sigurna sam da on misli da je briga o djeci i komšiluku njegova briga te da vraća uslugu za to što radimo za njega. Ovo je dokaz koliko su psi odgovorni i odani, kaže jedna od mještanki.

Životinje nas mogu iznenaditi na razne načine, no veseli pas zvan Kupata iz Gruzije sigurno je u prošlom životu bio saobraćajni policajac jer svakodnevno pomaže djeci iz obližnjeg vrtića da sigurno pređu cestu, prenosi 24sata.hr.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Grupa djece svaki dan u gradu Batumi u Gruziji s odgajateljicama prelazi cestu odlazeći u šetnju. Sve u svemu, djeca su sigurna jer tu se pojavi njihov ‘zaštitar’ koji zaustavlja saobraćaj.

– Ona se naljuti svaki put kada proleti auto – kaže jedan od stanovnika grada te dodaje da zaštitnički pas svoj posao shvaća ozbiljno te zna čekati i po sat vremena kako bi djeca sigurno stigla do parka.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Kupata je zapravo pas lutalica, no s vremenom su mještani preuzeli zajedničku brigu o psu.

– Sigurna sam da on misli da je briga o djeci i komšiluku njegova briga te da vraća uslugu za to što radimo za njega. Ovo je dokaz koliko su psi odgovorni i odani – kaže jedna od mještanki.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
View this post on Instagram

My babies miss you 💓🐶💓

A post shared by Kupata•კუპატა (@lovelykupata) on

Djeca ga obožavaju i rado se maze sa psom kad ga sretnu. Kupata je pravi hit, a na ulici ima i svoju zvijezdu baš kao u Hollywoodu. Nedavno je neko naslikao njen grafit u tom gradiću njoj u čast. Pas ima i svoj službeni profil na Instagramu i Facebooku, a na fotografijama se može vidjeti da Kupata voli i odmoriti nakon napornog radnog dana, piše Bored Panda.

Podijelite članak
  • 72
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6