Novcem namijenjenim za boračku populaciju kupio Tiguan: Osuđen je…!

Novcem namijenjenim za boračku populaciju kupio Tiguan: Osuđen je…!

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Senu Šehovića, bivšeg direktora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračke populacije zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Šehović je, kako je saopćeno iz Tužilaštva KS-a, osuđen na osam mjeseci zatvora.

Istovremeno, na račun oštećene Fondacije uplatio je novac u iznosu od 15.000 KM, dok je preostali iznos od 18.000 KM dužan uplatiti sukcesivno u periodu od tri godine.

Šehović se teretio da je od juna 2016. do oktobra 2018. godine, nezakonito kupio automobil Volkswagen Tiguan, novcem sa računa Fondacije koji je namijenjen za pomoć boračkoj populaciji u FBiH. To je uradio bez saglasnosti Vlade FBiH kao osnivača te bez znanja i neophodne Odluke Upravnog odbora.

Navedeni automobil dao je na korištenje optuženom Šerifu Patkoviću koji ga je koristio bez da je sačinjavao putne naloge i bez bilo kakvih ograničenja. Tako su zajedno Šerif Patković i Seno Šehović pričinili imovinsku štetu Fondaciji za boračka pitanja u ukupnom iznosu od 65.991,44 KM.

Suđenje prvooptuženom Šerifu Patkoviću se nastavlja, istakli su iz Tužilaštva KS-a.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica