PATNJA U TIŠINI: Ženski problem u seksu o kojem se ne govori

PATNJA U TIŠINI: Ženski problem u seksu o kojem se ne govori

b28365c38da56c86e69b0bd963e9d884

Ako je žena ‘suha’ to je ekvivalent tome da muškarac ne može postići erekciju. Žena se tad osjeća neugodno jer misli da će partner pomisliti kako nije dovoljno napaljena.

Ovo je jedan od pokazatelja kako šutnja o nekom problemu vezanom za seks može odvesti do nepotrebne patnje u spavaćoj sobi.

Najnovije istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da jedna od pet žena pati zbog vaginalne suhoće – stanje zbog kojeg seks prestaje biti užitak.

Devedeset posto tih žena pate u tišini jer ne žele govoriti o tom problemu, a zbog toga i ne znaju da njihov problem može biti riješen samo ako navrate u ljekarnu.

Zašto većina žene ne traži pomoć ili ne znaju za jednostavno rješenje?

Odgovor je jednostavan – zato jer se o problemu suhoće vagine ne govori. Ne trebate biti ‘stari’ da bi se javio ovaj problem. Previše alkohola, premalo tekućine, određeni dani u menstrualnom ciklusu, stres, nedovoljno uzbuđenosti, menopauza… Sve navedeno utječe na prirodnu lubrikaciju vagine.

Bez dovoljno lubrikanta penetracija ne može biti ostvarena s lakoćom. Seks je neudoban, bolan, a ponekad i nemoguć.

Ako je žena ‘suha’ to je ekvivalent tome da muškarac ne može postići erekciju. Žena se tad osjeća neugodno jer misli da će partner pomisliti kako nije dovoljno napaljena.

Žene koje su u braku, a imaju ovaj problem, izbjegavat će seks ne samo zato jer je bolan već zbog straha da bi partner pomislio da je to zbog njega.

Istraživanje je pokazalo da je jedna od pet žena u Velikoj Britaniji u depresiji zbog vaginalne suhoće. Osamnaest posto njih se zbog tog problema ne seksa, a 25 posto njih se zbog toga osjeća manje ženstveno, neke se zbog toga osjećaju ‘staro’, a jedan od deset muškaraca priznao je da to utječe na njihov seksualni život.

Iznenađuje podatak i da će žene radije šutjeti o problemu nego se povjeriti otvoreno partneru ili liječniku. Neće o tome pričati ni s prijateljicama. A to nema smisla jer rješenje postoji i jednostavno je. U apotekama se mogu nabaviti kreme raznih brendova koje hidratiziraju vaginu i pomoću kojih seks više nije bolan.

Osim krema, tu su i razne varijante lubrikanata. Ako koristite i kremu i lubrikant problem će brzo biti riješen, savjetuju stručnjaci.

Jednostavno je, a i neke ostale probleme, kad je seks u pitanju, lako je riješiti ako se o njima priča. Kad bi imali manje problema s ‘neugodno mi je govoriti o tome’, bili bi puno sretniji u životu.

Hot.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE