Portal 072info

Pazite da dijete ne dehidrira: Nudite mu vodu, ali ne sokove

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Djeca tekućinu dobivaju i u juhama te mlijeku pa ih ne morate siliti da stalno piju. Bebe koje još sisaju dobivaju sve što trebaju, no ipak im ponudite i malo vode.

Dolaskom ljeta potrebno je piti više tekućine. No tu nastaju problemi jer ima djece koja sasvim odbija piti vodu. Što napraviti u tim situacijama? Ako beba ne želi vodu, ali jede kašice ne morate se bojati

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– U pravilu, i gušće i rjeđe kašice imaju tekućinu tako da je hidracija zadovoljena. Dojenčadi možete ponuditi vodu, pogotovo kad je velika vrućina. Vrlo često djeca koju su na prsima ne žele ništa osim majčina mlijeka koje im je dovoljno. Dok dojite, dijete dobiva sve što treba, no nije pogrešno ponuditi i njima vodu – kaže pedijatrica Alemka Jaklin Kekez.

Djeca imaju urođeni osjećaj žeđi. Važno je nuditi im vodu, a svako dijete će popiti kad i koliko je žedno pa nema straha od dehidracije. Pedijatrica napominje da se u tekućinu ubrajaju i juhe i mlijeko čega roditelji ponekad nisu svjesni.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Nemojte umjesto vode nuditi čajeve i sokove jer njih djeca piju radi okusa, a ne radi žeđi. Ljeti su češće i enteroviroze koje prate mučnina, temperatura, proljev i povraćanje. Tada treba paziti da ne dehidriraju.

– Što su manja, djeca su sklonija dehidraciji. Osim tekućine gube i elektrolite pa im treba dati i oralnu rehidracijsku sol, bilo u prašku koji se otopi u vodi ili kao gotov napitak – kaže pedijatrica G. Armano.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6