Portal 072info

PAZITE: Ove tri aplikacije uništit će vaš smartphone ako ih instalirate

Milijuni korisnika još imaju problema s pop-up prozorima te još ne znaju što te probleme uzrokuje.

Pametni telefoni, popularni smartphonei, neizostavan su dio svakodnevice. No, sa sobom nose i niz opasnosti koje im prijeti, a samim tim i njihovim vlasnicima. Za Android operativni sustav tri aplikacije koje su dostupne na Google Playu, mogu biti posebno štetne.

Prije nego što je Google postao svjestan opasnosti koju predstavljaju aplikacije “Durak Card Game”, “Russian History” i aplikacija koja oponaša IQ test na ruskom jeziku, one su već dostigle razinu popularnosti koju ima primjerice već daleko poznati “Candy Crush”.

Popularnost aplikacija dovela je do toga da milijuni korisnika dožive probleme zbog masovnog iskakanja tzv. pop-upsa, odnosno pop-up prozora.

Nakon što korisnici preuzmu i instaliraju aplikacije, one bi “sačekale” prije nego što napadnu. Naime, problemi počinju tek nakon što korisnici preuzmu dodatne aplikacije kako bi se prikrio uzrok problema. Spomenuti pop-up prozori korisnicima uporno predlažu preuzimanje štetnih aplikacija koje dodatno zagušuju pametni telefon te sakupljaju privatne podatke korisnika.

Liz Markman iz Googlea izjavila je da su tri aplikacije povučene s Google Playa, no sumnja se da milijuni korisnika još imaju problema s pop-up prozorima te još ne znaju što te probleme uzrokuje.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box