Pećanin: Vlasniku Ajdinovića je sada najvažnije da pomogne porodicama 50 radnika

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je zapečaćen objekat Ajdinovići medijima se obratio advokat Senad Pećanin koji zastupa ovaj sportsko-rekreativni centar. On je kazao da je glavna briga vlasnika kako osigurati i pomoći u ovom teškom trenutku 50 uposlenika i njihovih porodica.

“On će postupiti po Zakonu o radu FBiH, pa i više od toga. Pokušat će im pronaći adekvatno novo zaposlenje kako bi što lakše prebrodili ovu tešku situaciju”, rekao je Pečanin i dodao kako je vlasnik SRC Ajdinovići sretan što djeca nisu imala težih tegoba te da niko nije povrijeđen tokom požara u dijelu objekta.

ČITAJ JOŠ:  Statusi na Facebooku su vaša lična karta

Pećanin je ponovio medijima da niti jedan laboratorijski nalaz nije doveo u vezu hranu iz Ajdinovića sa simptomima koje su imala djeca.

Nakon što je danas zapečaćen objekat i donesena odluka o zabrani rada, vlasnik Nihad Helać je odlučio staviti katanac na firmu.

“Niko od nadležnih organa nije pokazao interes za pomoć i podršku kolektivu u ovim trenucima, vlasnik je bio prinuđen o prestanku rada SRC i otpuštanju radnika”, dodao je.


Helać je u pismu javnosti kazao da ne pripada niti jednoj političkoj opciji u BiH i da je privrednicima u našoj zemlji potrebna pomoć i podrška.

ČITAJ JOŠ:  Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING