Peleov sin osuđen na 33 godine zatvora

Podijelite vijest

Brazilski sud u gradu Prala Grande u pokrajini Sao Paulo je zbog pranja novca zarađenog krijumčarenjem droge na 33 godine zatvora osudio Edisona Cholbija Nascimentoa (Edinho), sina brazilskog fudbalskog velikana Pelea.

Edinho, sin jednog najvećih fudbalskih asova svijeta Pelea, osuđen je na 33 godine zatvora zbog pranja novca zarađenog krijumčarenjem i trgovinom drogom, javlja Anadolu Agency (AA).Britanski mediji javljaju da je brazilski sud u gradu Prala Grande u pokrajini Sao Paulo na 33 godine zatvora osudio Edisona Cholbija Nascimentoa (Edinho), sina brazilskog fudbalskog velikana Pelea.

Četrdesettrogodišnji Edinho je također pošao očevim fudbalskim stopama, te je tokom karijere od 1990. do 1999. godine branio na golu nekoliko brazilskih prvoligaša. Nakon završetka karijere se umiješao u prljave poslove krijumčarenja droge i tako stavio veliku mrlju na slavnu fudbalsku tradiciju porodice.

Po okončanju aktivne golmanske karijere, Edinho je postao pomoćnik trenera golmana u Santosu, a prvi put je uhapšen 2005. godine. Tada je priznao da je ovisnik o drogama, ali da nema veze sa krijumčarenjem i trgovinom narkotika.

Pored Edinhoa, u istom sudskom procesu su osuđeni narko-bos u Sao Paulu Ronaldo Duarte Barsotti i još tri osobe.