1637771226 1637770554 albert antony HWQXIYbs8PM unsplash 750x563 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 25, 2021 @ 6:20
KATEGORIJA: Tehnologija / Zabava
FIXGEHALT

Pentagon je priopćio da je osnovao ured za prikupljanje i proučavanje informacija o neidentificiranim letećim objektima (NLO) koje viđaju različiti rodovi američke vojske.

NER FIT

Ova “skupina za koordiniranu identifikaciju i upravljanje zračnim objektima” ili AOIMSG zamjenjuje “radni stožer za neidentificirane pojave u zraku” osnovan u kolovozu 2020. i tada stavljen pod okrilje američke ratne mornarice, navodi se u priopćenju američkog ministarstva obrane objavljenom u noći s utorka na srijedu.

Ured je u nadležnosti podtajnika za obranu zaduženog za obavještajnu djelatnost i za sigurnost, što svjedoči o tome da američka vojska za “neidentificirane zračne fenomene” ne drži odgovornima ‘male zelene’, nego stvarne protivnike Sjedinjenih Država.

Washington je zapravo zabrinut zbog kineskih mogućnosti špijuniranja pomoću dronova i drugih letećih uređaja.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Budući ravnatelj AOIMSG-a, koji još nije imenovan, koordinirat će rad različitih rodova američke vojske i obavještajnih služba na tom polju.

Pentagon je lani objavio tri videosnimke koje su načinili piloti američke mornarice – jednu u studenom 2004. i dvije u siječnju 2015. – na kojima se vidi njihov susret tijekom leta s “nepoznatim pojavama u zraku”

Na jednoj se vidi duguljast predmet koji se brzo kreće i nekoliko sekunda pošto ga uočava senzor na američkoj letjelici nestaje nakon naglog ubrzanja.

Na drugoj snimci se raspoznaje predmet iznad oblaka a pilot se pita je li riječ o bespilotnoj letjelici.

LIDER