Pentagon potvrdio autentičnost snimaka NLO-a, napravila ih američka mornarica

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ministarstvo odbrane (DoD) SAD-a potvrdilo je da su nedavno procurile fotografije i video zapisi NLO-a, ili ono što američka vlada naziva neidentificiranim zračnim fenomenima (UAP), legitimni i snimljeni od strane američkog mornaričkog osoblja.

Sue Gough, glasnogovornica Pentagona, potvrdila je CNN-u da su slike i snimke trepćućeg trokutastog objekta na nebu, zajedno s drugim UAP-ovima koji su kategorizirani kao “sfera”, “žir” i “metalni blimp”, snimili članovi mornaričkog osoblja u 2019. godini.

Gough je za CNN rekla da Ministarstvo odbrane neće dalje komentirati prirodu snimka niti će nad njima raditi bilo kakva ispitivanja.

“Da bi se održala operativna sigurnost i izbjeglo otkrivanje informacija koje bi mogle biti korisne potencijalnim protivnicima, DoD ne raspravlja javno o detaljima zapažanja ili ispitivanja prijavljenih upada u naše poligone za obuku ili u određeni zračni prostor, uključujući one upade koji su prvobitno označeni kao UAP”, rekla je Gough u izjavi.

Prošlog aprila Pentagon je objavio tri video snimka UAP-a snimljenih 2004. i 2015. godine koji su uključivali glasove pilota impresioniranih brzinom predmeta koje su vidjeli. “Pogledaj to, čovječe!” rekao je jedan pilot. “Rotira se!”

Objavljivanje snimaka pokrenulo je savezni interes za istragu UAP-a. U avgustu je Ministarstvo odbrane stvorilo radnu skupinu UAP-a nakon pritiska kongresnih poslanika. U decembru je Kongres donio svoj vladin zakon o financiranju koji je sadržavao direktivu nacionalnom obavještajnom direktoru i ministru odbrane da za šest mjeseci objavi izvještaj o UAP-ima.

Prošlog mjeseca bivši obavještajni direktor Donalda Trumpa John Ratcliffe otkrio je sadržaj izvještaja, rekavši Fox Newsu da će taj dokument uključivati ​​nepoznata viđenja iz “cijelog svijeta”.

“Iskreno, viđenja je puno više nego što je javno objavljeno”, rekao je Ratcliffe.