Portal 072info

Penzioner iz Zavidovića podigao penziju pa radnicima “Krivaje Mobel” podijelio hranu

Husanović Hasaga penzioner iz Zavidovića jutros je radnicima “Krivaje Mobel” koji već 7 dan blokiraju ulaze u preduzeće priredio iznenađenje.

Kako navode radnici ovaj Zavidovićanin je jutros podigao svoju skromnu penziju kojom je kupio kifle radnicima koji se protestvovali ispred preduzeća.

Također radnici se zahvaljuju pekarama “Kobra”, “Braća duraj” i “Krivaja” na nesebičnom pomaganju te Vatrogasnoj službi koja radnicima dijeli tople napitke.

Kako navodi Federalna.ba radnici drže u blokadi  sve ulaze u krug preduzeća. Ne dozvoljavaju ulazak članovima Uprave. Tvrde da im je cilj sačuvati imovinu preduzeća koju su novi vlasnici planski počeli izvlačiti.

Također, jedan od njihovih zahtjeva je i raskid kupoprodajnog ugovora sa ortačkom grupom koja za 14 mjeseci rada nije ponudila nikakv plan proizvodnje i razvoja preduzeća.

U međuvremenu radnici su uz ucjene poslani na tzv. čekanje, uručeni su im otkazi o radu, a u Poreskoj upravi jučer im je potvrđeno da doprinosi nisu uplaćivani od septembra prošle godine.
(Zdici.info)

 
Podijelite članak