PENZIONERKA TUŽILA MEKDONALDS: ‘Kafica’ od tri miliona dolara

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

slika (1)

Toliko će Mekdonalds morati da isplati jednoj penzionerki, ako bude dobila lanac na sudu.

Početkom devedesetih godina prošlog vijeka, popularni lanac restorana brze hrane “Mekdonalds” bio je na meti “tužbe vijeka”, kako su je prozvali američki mediji. Tada je Stela Libek iz Nju Meksika prosula sebi kafu za ponijeti u krilo, a pošto je kafa bila vruća, dobila je odštetu od pola miliona dolara. Ako ste se ikad zapitali zašto na kartonskim omotačima kafa za ponijeti piše “Pažnja, ovo piće je vruće” i mislili kako je to glupo jer vjerovatno onaj ko je poručio kafu zna da je ona topla, to je upravo da bi se izbjegle ovakve tužbe.

Sada penzionerka Džoan Fajno traži odštetu od 2,9 miliona dolara, jer se ispolivala “Mekovom” kafom u drajv-tru restoranu.

“Poklopac na pakovanju bio je loše namješten do te mjere da se čini da je neko želio da se moja klijentkinja ispoliva. Ona ne može da spava od osjećaja pečenja, koji ne prolazi već godinama, i konstantno trpi bolove”, lupio je njen advokat i ostao živ.

Incident se dogodio još prije dvije godine, ali je Fajnova tužbu podnijela tek prošlog oktobra, a saslušanja su počela ove nedjelje.

Izvor: Mondo

GODISNJICA
MARKETING