Perić: Obećavam da ćemo ostaviti srce na terenu

Josip Perić jedan od najvećih talenata postratnog bh rukometa, ima veliku odgovornost u reprezentaciji uoči sutrašnjeg meča sa Dancima…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Iskusnog i sjajnog Ivana Karačića, koji je uspješno operisan sinoć u Mostaru, zamijenit će sjajni mladi Perić. Ovj Ljubušak koji od ove sezone nastupa za mađarsku Tatabanyu svjestan je koliko će težak meč biti protiv Danaca:

“Imamo velika oečkivanja, svi smo svjesni i svi znamo ko je reprezentacija s kojom igramo. Ne znam koliko zapravo možemo, ali sigurno je da Danci neće tako lahko uzeti plijen u Tuzli. Ono što vam obećavam je da ćemo sigurno ostaviti srce na terenu, kao i uvijek dosad, i da ćemo se za svaku loptu maksimalno boriti.” – riječi su Perića, koji o svojoj ulozi sutra koja će biti vrlo značajna i odgovorna kaže:

“Ja se iskreno nadam da ću što bolje zamijeniti Ivana Karačića, kojem i ovom prilikom želim što brži oporavak. Odgovornost je velika, to je sigurno, ali velika čast igrati sa svojom reprezentacijom protiv jedna takve velesile.”- završio je Perić u razgovoru za SC.