Portal 072info

Period s padavinama uskoro završava, nakon toga ćemo se trovati u smogu i magli

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje više sunčanog vremena na istoku i sjeveru Bosne. U ostalim područjima pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima slaba kiša na području Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, povemeno sa jakim udarima, jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

Prognoza za naredne dane

U subotu će biti više sunčanog vremena je moguće na istoku i sjeveru Bosne. U ostalim područjima pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Jača kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

Dugoročna prognoza

Vrijeme ostaje promjenljivo sve do 25. novembra, s povremenim padavinama, a onda slijedi ljepši period krajem novembra, tako da će jesen završiti s temperaturama iznad prosjeka.

Prilično suh bit će decembar, te za neke gradove u BiH to nije dobra vijest jer će tada do izražaja doći smog i magla.

Svjetski meteorolozi prognoziraju da će zima ove godine biti umjerena, bez mnogo padavina.

Fokus.b

Podijelite članak
  • 8
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box