Portal 072info

Pero Gudelj, čovjek od uspješnog biznisa: FIS otvara tri nova objekta u BiH, a opremit ćemo i hotele u Dubaiu…

FIS je, kako je kazao Gudelj, postao priznata kompanija koja je pokrenula proizvodnju i nametnula se kao proizvođač namještaja, tekstila, čarapa, te kao trgovac sa 14 prodajnih objekata

 

– Mnogo mi znači priznanje da sam osoba koja je inspirisala regiju, ali to nije samo moja zasluga nego 3.100 uposlenih, koliko ih trenutno imamo u FIS-u, kazao je na početku razgovora…

FIS je, kako je kazao Gudelj, postao priznata kompanija koja je pokrenula proizvodnju i nametnula se kao proizvođač namještaja, tekstila, čarapa, te kao trgovac sa 14 prodajnih objekata- piše Oslobođenje.

– Ove godine otvaramo tri nova objekta u Mostaru, Doboju i Žepču. Novi objekat od 8.000 kvadrata u Žepču je puno veći i funkcionalniji od onog koji smo dosad imali, istakao je Gudelj, te dodao: “Upravo smo završili jednu proizvodnu zgradu od 10.000 kvadrata i ulažemo pet miliona maraka u nove strojeve, gdje će biti smještena proizvodnja isključivo od punog drveta, od domaće sirovine.”

FIS je na SBF-u tražio upravo partnere za izvoz ili zajedničko ulaganje i imali su dobre kontakte. Pregovarali su za opremanje hotela u Dubaiju i Rusiji. Gudelj očekuje plodonosnu saradnju, a riječ je o hotelima veće kategorije, gdje bi FIS izvozio poluproizvode ili finalne proizvode.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box