Portal 072info

PERO I PAPIR: Ovo su najljepša ljubavna pisma koja su napisana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prije se ljubav izjavljivala pismima. Oni koji su slali pisma uvijek su pazili šta će napisati, birali su riječi kako ne bi uvrijedili osobu koja čita. Zabranjene ljubavi, čežnja i maštanja, sve je to pronašlo mjesta i u redovima ovih divnih ljubavnih pisama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

1) Ernest Hemingvej-Marleni Ditrih

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Svaki put kad bih te zagrlio, osjećao bih se kao da sam kod kuće”.

2) Napoleon-Žozefini

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Od kako sam te ostavio, konstantno sam u depresiji. Za mene je sreća biti pored tebe. Stalno i iznova u sjećanju oživljavam tvoje zagrljaje, suze, nježnu brižnost. Draži neuporedive Žozefine raspaljuju stalan i živi plamen u mom srcu. Kada ću, oslobođen svih briga i stega, moći da provodim sve vrijeme ovog svijeta sa tobom, kada će mi jedina obaveza biti da te volim, i da razmišljam samo o sreći govoreći o njoj i dokazujući je tebi?”

3) Frida Kalo-Dijegu Riveri

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ništa se ne da uporediti sa tvojim rukama, ni sa pozlaćenim zelenilom tvojih očiju. Moje tijelo je ispunjeno tobom danima i danima. Ti si ogledalo noći. Groma bljesak bijesan. Vlaga zemlje. Udubljenje tvog pazuha sklonište je moje. Moji prsti krv tvoju dotiču. Sva moja radost je kad osjetim da život kulja iz tvoje fontane i ispunjava putanje svakog mog nerva koji je i tvoj.”

4) Džordžija O’Kifi-Alfredu Stiglicu

“Najdraži – moje tijelo je prosto ludo od želje za tobom – ako ne dođeš sutra – ne znam kako da dočekam – pitam se da li tvoje tijelo želi moje ko što moje želi tvoje – poljupce – vrelinu – vlažnost – sve stopljeno u jedno – zagrljaj čvrst da boli – stisak i borbu.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

5) Betoven “besmrtno voljenoj”

“Iako sam još uvijek u postelji, moje misli tebi lete, moja Besmrtno Voljena. Budi mirna- voli me – danas – juče – kakva čežnja okupana suzama za tobom, za tobom, za tobom, moj živote, moje sve, neka je bog s tobom. Oh, i dalje me voli, ne sudi srcu koje je najodanije tvojemu voljena. Zauvijek tvoj. Zauvijek svoj. Zauvijek za nas.”

6) Džordž H. Buš-Barbari Buš

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ovo bi trebalo da bude pismo koje je lako napisati – riječi bi trebalo same da naviru i, ukratko, ne bi trebalo da mi predstavlja problem da ti kažem kako sam užasno bio sretan kad sam otvorio novine i vidio najavu naše vjeridbe, ali, nekako, ne mogu da se izrazim kako bih želio. Volim te, draga, svim svojim srcem, znati da me voliš, za mene znači život. Koliko često sam razmišljao o nemjerljivoj radosti koja će biti naša jednog dana. Koliko će sretna biti naša djeca što imaju majku kao što si ti.”

7) Ronald Regan-Nensi Regan

“Ono što je važno jeste da ne želim da budem bez tebe narednih 20 godina, ili 40, ili koliko god da ih bude. Jako sam se navikao da budem sretan i stvarno te mnogo volim.

8) Henri Osmi-Ani Bolen

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ako biste izvoljeli pristupiti dužnosti istinski odane milosnice i prijateljice, i predati svoje tijelo i srce meni, koji ću biti, i koji sam bio, vaš najodaniji sluga, (ako mi vaša neumoljivost ne brani) obećavam da ćete dobiti ne samo ime, već i da ću vas uzeti za svoju jedinu milosnicu, tako što ću izbaciti sve druge iz mojih misli i osjećanja, i služiti samo vama.

Preklinjem vas odgovorite mi na moje neuglađeno pismo, kako bih znao koliko i čemu da se uzdam. Ako vam nije po volji da mi odgovorite pismenim putem, naznačite neko mjesto gdje ću ga usmeno čuti, i gde ću pohrliti svim svojim srcem. Ni riječ više, iz straha da vas ne zamaram.”


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME