Portal 072info

Perspektivni Kenan Fajković potpisao prvi profesionalni ugovor sa OKK Čelik

METADATA-START
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nastavljajući praksu promocije mladih igrača iz svojih omladinskih selekcija, OKK Čelik je u utorak, 26. maja 2015. godine potpisao četverogodišnji ugovor sa Kenanom Fajkovićem, kapitenom svoje juniorske ekipe.

Prvi profesionalni ugovor sa Čelikom, 18-godišnji Fajković je potpisao na četiri godine.

Ovo je jedan od mojih najsretnijih dana u životu. U Čeliku imam odlične uslove za rad i košarkaški razvoj. U kadetskoj i juniorskoj selekciji veći je broj odličnih igrača i ovo je za mene dodatni stimulans da nastavim još napornije trenirati“, kaže Kenan Fajković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo, da je nedavno također četverogodišnji ugovor sa našim klubom, potpisao još jedan 18-togodišnjak, Ibrahim Durmo, član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

OKK Čelik s ponosom ističe, da u svojim redovima trenutno ima četvoricu reprezentativaca BiH u mlađim kategorijama. Semin Burko i Ahmet Begić članovi su kadetske, a Ibrahim Durmo juniorske reprezentacije. Zbog povrede koljena Dino Alić nije bio u mogućnosti odazvati se na pripreme U20 reprezentacije BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osim Alića, Durme, Fajkovića, Burke i Begića, OKK Čelik velika očekivanja u budućnosti ima i od Husetovića, Džampe, Smajlagića, Brkića, Alića, Kukića, Begagića, Husejnovića, Šepera i još nekih članova juniorske i kadetske ekipe. 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME