Portal 072info

Perspektivni Kenan Fajković potpisao prvi profesionalni ugovor sa OKK Čelik

METADATA-START

Nastavljajući praksu promocije mladih igrača iz svojih omladinskih selekcija, OKK Čelik je u utorak, 26. maja 2015. godine potpisao četverogodišnji ugovor sa Kenanom Fajkovićem, kapitenom svoje juniorske ekipe.

Prvi profesionalni ugovor sa Čelikom, 18-godišnji Fajković je potpisao na četiri godine.

Ovo je jedan od mojih najsretnijih dana u životu. U Čeliku imam odlične uslove za rad i košarkaški razvoj. U kadetskoj i juniorskoj selekciji veći je broj odličnih igrača i ovo je za mene dodatni stimulans da nastavim još napornije trenirati“, kaže Kenan Fajković.

Podsjećamo, da je nedavno također četverogodišnji ugovor sa našim klubom, potpisao još jedan 18-togodišnjak, Ibrahim Durmo, član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

OKK Čelik s ponosom ističe, da u svojim redovima trenutno ima četvoricu reprezentativaca BiH u mlađim kategorijama. Semin Burko i Ahmet Begić članovi su kadetske, a Ibrahim Durmo juniorske reprezentacije. Zbog povrede koljena Dino Alić nije bio u mogućnosti odazvati se na pripreme U20 reprezentacije BiH.

Osim Alića, Durme, Fajkovića, Burke i Begića, OKK Čelik velika očekivanja u budućnosti ima i od Husetovića, Džampe, Smajlagića, Brkića, Alića, Kukića, Begagića, Husejnovića, Šepera i još nekih članova juniorske i kadetske ekipe. 

Podijelite članak